Mange av oss kan kjenne oss igjen i det å ikke få sove. Vi ligger søvnløse og stirrer opp i taket. Det kan være veldig utmattende, for dagen etterpå går gjerne ikke helt som planlagt. Ofte er det en grunn til at man ikke får sove. Det kan være stress, bekymringer, dårlige soveforhold eller andre ting. Uansett kan det føre til at du kommer inn i en ond sirkel, hvor du har flere dårlige netter, enn gode. Dette påvirker ens helse, psykisk og fysisk, noe som over tid kan gjøre at man blir stresset. En god nattesøvn er derfor viktig. Her får du noen få gode råd til hvordan du kan få bedre søvn. 

Gardiner for å skjerme mot lys

Et første tips er å bruke gardiner som skjermer mot lys. Her kan liftgardiner på mål være en god løsning for deg. Det å legge seg i et mørkt rom, gjør at kroppen og hjernen blir innstilt på at det er tid for å sove. I motsetning til å ligge i et rom uten gardiner, gjør liftgardiner at du kan skjerme for lys utenfra. Du kan få kjøpt gardiner i mange forskjellige mål, stoff og farger, så du lett finner de som passer perfekt til deg og dine behov.

Lag deg gode søvnvaner

Et annet tips er å lage deg gode søvnvaner og rutiner. Her kan du med fordel skru av mobilen og dataen noen timer før du skal legge deg. Bruk derfor ikke mobilen eller dataen i sengen når du har lagt deg. Lyset gjør at du holder deg våken, og stimuli fra mobilen gjør at hjernen din fortsetter med å jobbe. Du risikerer derfor å ligge våken lengre enn nødvendig. En god regel er derfor å holde teknologien unna soverommet, så dette forblir ditt hellige rom hvor du kan falle til ro.

Et tredje tips er å legge deg til samme tid, hver kveld. På den måten blir kroppen og hjernen din innstilt på at den skal gjøre seg klar til leggetid. Du kan med fordel også kle på deg pysj eller avslappende klær noen timer før du skal legge deg. Dette er også med på å gjøre at kroppen din går inn i kveldsmodus og at den faller mer til ro. Du rister derfor av deg dagens mange rutiner og gjøremål, og går inn nattmodus, hvor det bare skal handle om å falle til ro. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *