Helheltelig helse, kropp og sinn

Mens teknologien raser videre, så er det helt essensielt at helsesektoren adopterer enhver form for teknologi som kan hjelpe folk flest. Her er det i grunn ikke snakk om å innovere, men heller å benytte tidligere innovasjoner til sektoren. Rett og slett kan man si at man anvender innovasjoner for nye bruksområder. Et godt eksempel på dette er mobilen vår, som en gang i tiden kun var tiltenkt å ringe og sende meldinger frem og tilbake. I dag brukes den til internett surfing, banktjenester, gaming, og så mye mer. Det er en innovasjon som har blitt brukt til så mye annet enn det som var den originale intensjonen for innovasjonen.

Slik både bør og skal det se ut innen helsesektoren også, og kanskje er en ny trend på ferde. I mange år har vi ønsket at eldre skal kunne bo hjemme i årevis, selv etter de er for svake til ene og alene å ta vare på seg selv. Derfor har for eksempel hjemmetjenesten vokst kraftig her til lands. I nyere tid har vi derimot benyttet lignende tjenester for sykdom blant den generelle befolkningen. Ingen liker tross alt å dra til legen og vente i evigheter, så hvorfor ikke få legen hjem til deg? Teknologien har kommet dit hen, og det er bare et tidsspørsmål før vi alle blir med på denne reisen?

Få legen hjem på døra!

Med en hjemmelege trenger du ikke bekymre deg for å komme deg opp av sofaen og ned på legevakta for en sykemelding for eksempel. Bare kontakt legen på egenhånd, så kommer de hjem til deg og utfører jobben. Det finnes mange nettsider som gir deg informasjon om hvilke hjemmeleger som er best der ute. Her kan du faktisk, selv om markedet er relativt ungt, allerede velge og vrake i alternativer. Du kan rett og slett, med dagens avanserte teknologi, få legen din rett på døra ved hjelp av et par klikk, en SMS, eller en kort telefonsamtale. Det er helt opp til deg.

Dette er dog bare en liten dråpe i havet hva gjelder teknologi innen helsesektoren, men selvfølgelig er mange av de andre teknologiene såpass avanserte at de krever hele avhandlinger, kun for å forklare halvparten av sitt bidrag til helse i verden. En av disse er nanotuber, som kan injiseres i menneskekroppen, og hypotiseres til å blant annet bekjempe kreftceller. Potensialet i store deler av teknologien som blir funnet opp i dag er enormt også for helsesektoren, det være seg om det er blokkjedeteknologi eller mirakelkurer for dødelige sykdommer.

Teknologien bedrer folkehelsa

Det var liten tvil om at de teknologiske fremskrittene en gang i tiden var med på å dra levealderen til rekordnivåer. De siste årene har tallet stått noe mer stille, men det bør ikke overraske noen om teknologiske fremskritt gjør at vi i snitt for eksempel kan leve et tiår ekstra. Teknologien er med på å bedre folkehelsa for hvert eneste år som går, og hvem vet hva den neste store oppfinnelsen blir!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *