Flere sliter med uforklarlig hodepine

Hodepine er noe mange sliter med, og det er en av de tingene som virkelig kan være vanskelig å komme til bunns i – fordi hodepine kan ha mange forskjellige årsaker, og de er ikke alltid så lett å sette fingeren på hva som ligger bak akkurat den hodepinen man opplever. Menge sliter derfor med hodepine uten at de vet hva grunnen til dette er, og dette er noe som kan påvirke både humøret, produktiviteten og trivselen vår. Men det er noen gode ting du kan gjøre hjemme selv – de får du vite mer om her, sånn at du kan prøve dem og se om det kanskje kan ha en positiv innvirkning på hodepinen din.

Før vi begynner med tipsene, er det viktig å understreke at hodepine er noe man skal ta alvorlig, og hvis man opplever det hyppig, over lengere tid eller ikke selv kan lindre dem, er det bra å snakke med profesjonelle. Det kan enten være å kontakte legen din, men hvis det føles litt drastisk kan du også velge å begynne med å bare skaffe deg mer kunnskap. Klinikk for alle er et bra sted å begynne, og denne typen smerter er noe de snakker mye om, så les eventuelt mer om det her.

Tips mot hodepine

Mange av disse tipsene kjenner du selvsagt til allerede, men det kan være langt mellom kunnskap og handling, så det å faktisk prøve over en ukes tid og se hvilken effekt det kan ha er virkelig en god test for å se om det faktisk kan hjelpe deg – prøv det!

  • Prioriter søvnen din – dette er helt essensielt. Det er så mange viktige prosesser som skjer i kroppen vår om natten, og det å ha en fast døgnrytme kan virkelig hjelpe kroppen vår å finne den balansen den trenger for at du skala kunne oppleve optimal helse og velvære i kroppen din.
  • Drikk nok vann – vi drikker nok litt for ofte mer kaffe enn vann i løpet av en dag, og selv om det er en selvfølge å drikke nok vann er det overraskende få som gjør det og akkurat kombinasjonen av lite vann og mye kaffe kan virkelig påvirke hodepinen vår.
  • Beveg deg – det å sitte ved skrivebordet hver dag er ikke optimalt for helsen vår generelt og heller ikke for hodepinen vår. Det å strekke på kroppen, massere baksiden av nakken og hårfestet og sørge for å løse opp i spenninger i nakke og skuldre kan være avgjørende for hodepine.
  • Reduser skjermtiden din – dette vet vi alle sammen, men få praktiserer det. Det å ha nesa i en skjerm hele dage er ikke sunt, og påvirker både den mentale og fysiske helsen vår, og er direkte assosiert med hodepine og andre spenninger i kroppen.
  • Få frisk luft og dagslys – kunstig lys og en stillesittende hverdag er ikke optimalt og det å få frisk luft og dagslys kan hjelpe deg med å redusere hodepinen din. Prøv å gjøre det til en rutine, også selv om du ikke hat tid til mer en kanskje en runde rundt kvartalet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *