Fotball har lang tradisjon i de fleste land. Fra barn til voksen, alle kan spille fotball på ett eller annet nivå om bare interessen er der! Det er viden kjent at fotballen har mange gode effekter på oss også helsemessig. I tillegg har det positiv effekt hva mentalhygienen vår angår.

Engelske forskere har funnet ut at det er sannsynlig at kroppens energiomsetning og kolesterol bedres, at balanseevnen og hjertefunksjonen bedres og at musklene blir sterkere av det. I tillegg mener de at sannsynligheten er stor for at fotball har slankende effekt.

Fotball er følelser

Fra fotballspilling i nabolaget basert på pur glede og en sliten fotball til lilleputtlag, 5. divisjonslag og til Premier League, Champions League, felles for alle er lidenskap for sporten. En glede ved å beherske ballteknikk og strategien som følger med, og en glede ved å gjøre en jobb for laget.

Gleden over å utfolde seg fysisk sammen. Samarbeidet som går så bra at man kan ta med seg en seier hjem. Å fortelle om jobben som ble gjort på banen rundt middagsbordet når man har kommet hjem. Å være god. Fotball er mer enn bare en sport, det er følelser.

Å presse seg selv til det ytterste, er en god følelse. Det gjør godt. Følelsen av å bruke kroppen er en god en, fordi vi er skapt til å gjøre det. Ikke minst kjenner vi jo alle til den fantastiske følelsen man får når man lander i sofaen etter aktivitet.

Når det gjelder fotball, finnes det flere helter enn spillerne. Vi snakker om de som står på sidelinjen og heier mens barna spiller kamp, uansett vær. De som alltid møter opp på stadion og heier fram laget sitt, i motgang og medgang. De som skriker sånn at naboen hører det mens kampen går på TV. De motiverer stort!

Så interesserte er mange i fotball at de reiser verden rundt for å se kamper. Du kan lese mer tips om fotball og fotballreiser dersom dette interesserer deg.

Gevinst både mentalt og fysisk

Det å være en del av noe større enn oss selv, enten det er et lag eller en forening, gir oss en god følelse. Det gir en følelse av tilhørighet. Mange beskriver nettopp fotball som sin første følelse av tilhørighet til noe annet enn familien. Man yter, og får igjen.

Om vi får det til, om vi drar vår del av lasset og opplever å være aktivt deltakende i samarbeidet, føler vi ofte mestring. Dette er følelser som påvirker vår mentale helse på en positiv måte. 

Har du et favorittlag, enten i Norge eller utenlandsk liga? Da vet du hva det betyr når de får til den jobben du stoler på at de gjør. Hva du føler når du ser favorittspilleren din nærme seg mål med ballen under solid kontroll. Hva du føler når de vinner.

Alle disse positive følelsene kombinert med fysisk utfoldelse, er jo en gavepakke av de sjeldne! Vi tør å påstå at fotball gir oss noe få andre fysiske aktiviteter gir. Altså kan vi si at vi henter ut en gevinst både mentalt og sosialt, i tillegg til den påviste fysiske effekten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *