Frukt og bær er rike på vitaminer, og naturligvis er det sunt og godt. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer frukt og bær enn den usunne maten som ikke gir oss noen helsemessige fordeler. Frukt og bær inneholder vitaminer som vitamin C, antioksidanter, kalium, fiber, og andre viktige stoffer som vi kan nyte godt av. Det kan serveres som snacks eller benyttes til å lage gode desserter ut av. Eksempelvis kan man lage eplekake, der eplene gjør kaken sunnere.

Bær kan spises frosne og ferske, noe som gir mer fleksibilitet når man skal lage noe ut av bærene. Dette kan kombineres med yoghurt til frokost eller benyttes til å lage smoothie som kan drikkes på morgenen eller til lunsj. Når det gjelder frukt, så kan dette brukes til å lage fruktsalat som kan være god dessert etter en praktfull middag. Du vil fort merke at dette er mye bedre for kroppen din, kontra annen type mat som inneholder mye sukker.

 

Hold huden din ren, unngå for mye sukker

Nordmenn liker å holde fokus på å spise rent og grønt. Det bidrar til et bedre miljø og at man holder seg frisk helsemessig. Av og til er det slik at noen bytter ut frukt og grønt med usunn mat som kan være farlig for både huden og kroppen. Noen reagerer også annerledes på denne type mat, og det kan fort bli et irritasjonsmoment for huden hvis man har allergi. Dette kan være alt fra sjokolade til sukkerholdig drikker som brus, og til og med potetgull.

Sukker er med på å gjøre huden mer uren, og det merker man hvis du bytter ut frukt og bær med mat som inneholder mye sukker. Hvis uhellet først er ute, så kan du lese om tips som holder huden din ren og pen. De fleste får urenheter for det meste i ansiktet, men det kan også oppstå på resten av kroppen. Derfor bør du holde deg til frukt og bær, slik at du kan holde huden ren samtidig som kroppen din får helsemessige fordeler av matinntaket ditt.

 

Fruktene med gode vitaminer

Det finnes mange frukter som kan gi deg helsemessige fordeler, men det er noen som skiller seg ut mer enn andre. Eple er en frukt som stammer helt tilbake til historien om Adam og Eva. Norske epler på sensommeren er godt for nordmenn som elsker frukt. Da er det ingenting som kan måle seg med epler i like stor grad, ettersom de inneholder vitaminene C, E og B6, i tillegg til noe kalsium og magnesium. En annen frukt som gjør susen er bananer.

Bananer er en god kilde til kalium, som bidrar til å redusere faren for høyt blodtrykk, og den er også med på å påvirke forstoppelse. Hvis du trenger rask energi en gang, så lønner det seg å spise en banan. Den gulbrune bananen gir deg energi raskt når du trenger det. Kort og godt er frukt og bær godt for deg, og da spesielt din hud. Hvis du vil ha god helse, så bør du spise frukt og bær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *