Helheltelig helse, kropp og sinn

 

Midd er den vanligste årsaken for allergier, noe som flere og flere mennesker lider av. De lever i fuktige omgivelser og er mest synlige om sommaren.

 

I denne artikkelen får du enkle tips, som du hvis du gjør regelmessig, kan du unngå problemer med midd. Folk som er allergiske mot midd vet allerede om disse tipsene, men de kan overraske andre, og de kan virkelig gjøre en merkbar forskjell.

Avfukt omgivelsen din

Som vi allerede har sagt, bor midd i fuktige miljøer, og derfor er det første skrittet å finne ut om hjemmet ditt muligens tar inn fuktighet (på grunn av klima, beliggenhet, osv.). Hvis dette er tilfellet, kan du bruke avfuktere, enten naturlige eller elektroniske, som du kan plassere på forskjellige steder i hjemmet.

 

Ventiler rommet ditt daglige

Midd oppstår lettere i fuktige og varme miljøer, for eksempel sengetøy, tepper, sofaer, gardiner, dyner, madrasser eller puter, tepper, osv. For noen er disse nesten uunngåelig.

 

Derfor anbefaler vi at du ventilerer soverommet hver dag. Er du interessert i å lese mer om helse? Så sjekk ut helsebane.no der det er mye bra informasjon.

 

Skyll med rosmarineddik

Rosmarineddik er lett å gjøre. La noen friske rosmarinkvister ligge i eddik i en uke, og bruk dem som desinfeksjonsmiddel og et naturlig, hjemmelagd rengjøringsmidler.

 

For å vaske med det, kan du fukte en klut med eddik og bruk den deretter til å rengjør møbler, og til og med til å skrubbe gulvene.

 

Bruk røkelse med eteriske oljer

Velluktende røkelse fyller ikke bare rommene med fantastiske dufter, men er også en naturlig måte å bekjempe midd med. I dette tilfellet, anbefaler vi dufter sitron, kanel, sitron, peppermynte, rosmarin og lavendel.

 

Når du kjøper essensielle oljer, må du sørge for at de er av god kvalitet, som stammer fra planter, og ikke kunstig dufter ettersom disse ikke har de samme egenskapene.
Rengjør luften med planter

En billig og naturlig løsning for å fjerne luften i rommene er å plassere spesielle planter i dem. Noen planter kan dog stjele oksygen ut av rommet. I stedet skal du finne planter som regenererer luften.

 

Vask hver uke

Prøv å vaske de tidligere nevnte materialene der midd er hver uke. Gjør dette med varmt vann og tilsett litt rosmarineddik til skyllemiddelet. Hvis du kan, tørk materialene i en tørketrommel, eller enda bedre – heng dem ut i solen. Hvis du trenger en god vaskemaskin, har skousen.no flere gode vaskemaskiner.

 

Ikke glem å også regelmessig rengjøre sofaer, stoler og tepper.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *