Noen ganger havner vi på sykehus, og dessverre hender det at oppholdet kan bli langt. Det blir kjedelige dager, der vi kan føle oss forferdelig ensomme. Verden der ute går videre, og dine nære og kjære må fortsette sitt daglige virke. De kommer selvfølgelig på besøk, men mesteparten av dagen er du alene, kun med selskap av leger og sykepleiere, samt personen i nabosengen.

Så hvordan kan du få tiden til å gå? Antagelig bruker du time etter time på telefonen. Du sjekker sosiale medier, nyheter og ser på filmer og serier. En liten telefonskjerm er derimot ikke alltid optimal å se film på, og da kan det være godt om noen av dine kjente tar med seg datamaskinen din.

Vær forsiktig ved oppkobling til sykehusets trådløse nett

Når vi ligger på sykehus, er vi tilsynelatende på det tryggeste stedet vi kan være. Iallfall hva gjelder å ivareta vår egen helse. Saken er derimot en helt annen for våre dataenheter. Vi kobler oss gjerne på sykehusets trådløse nettverk, noe som ikke er helt uten risiko. Selv om du har antivirus installert, bør du absolutt ikke utføre nettbanktjenester, handle på nett eller gjøre andre ting som medfører at du må oppgi personlig informasjon, med mindre du bruker en VPN-tjeneste. Et offentlig trådløst nettverk er en gullgruve for nettsnoker, og de bryr seg ikke om det faktum at de rammer syke og nedbrutte mennesker.

Husk å ha antivirus installert

Uansett hva slags dataenhet du har, så er det ekstremt viktig å ha installert antivirus om denne enheten er koblet til internett. Dette uavhengig av om du kun bruker enheten hjemme. Truslene florerer ute på nett. Har du Mac bør du gå for et program som har spesialtilpasset antivirus til Mac, og her er MacKeeper et godt alternativ. Da vil du ha beskyttelse mot spionprogrammer, virus og andre søppelfiler. MacKeeper vil også hjelpe deg å oppdatere utdatert programvare, og på den måten optimalisere Mac-en din.

Med «ID Theft Guard» vil programmet holde den personlige informasjonen din trygg, og «StopAds» vil forhindre at ulike annonsører installerer programvare på Mac-en din og blokkere ulike typer reklame.

Skulle du forsøke å laste ned skadelig programvare eller filer vil MacKeeper hindre deg i også det.

Ytterligere sikkerhet med VPN

For å bli enda mer sikret – ja, nær sagt udødelig – på nett, bør du også installere en VPN-tjeneste. Dette leverer også MacKeeper. VPN, eller «Virtual Private Network», er en tjeneste som gir deg fullt personvern. Dette skjer ved at du kobler deg opp mot en virtualiseringstjener, i dette tilfellet en som tilhører MacKeeper. De har servere over hele verden. Når du er koblet opp til VPN vil all informasjonen til og fra deg bli kryptert i en såkalt VPN-tunnel. Det vil derfor ikke være mulig å lese denne informasjonen for utenforstående.

I tillegg blir IP-adressen din skjult, og det vil angivelig se ut til at du befinner deg på den lokasjonen serveren du er koblet opp mot står. Med denne sikre krypteringen, vil du igjen kunne utføre alle mulige tjenester på sykehusnettet, også banktjenester og netthandel.

Føler du at du har sett alt på norsk Netflix, og gjerne skulle sett en på den amerikanske versjonen? Da kan du koble deg opp mot en amerikansk tjener, og dermed får du tilgang. Genialt, ikke sant?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *