Helheltelig helse, kropp og sinn

Nordmenn jobber generelt sett ganske ofte, og mange som er i privat sektor ender opp med å jobbe overtid. Det fører til at vi ikke får mulighet til å benytte fritiden vår fullt ut, og det kan være negativt for hvordan kroppen vår reagerer i etterkant av faktorer som stress og humørsvingninger. Du blir med andre ord så opptatt av jobben eller andre ting at du du glemmer å ta vare på deg selv.

Personlig velvære kan for mange virke egoistisk, men hvis man tenker over de positive effektene dette har, så skjønner man fort at dette ikke er egoistisk i det hele tatt. Det er bedre å finne roen, være uthvilt og komme på arbeidsplassen med ny energi, enn at man hele tiden bruker fritiden til helt andre ting, som for eksempel å drikke alkohol etter en stressfull dag. Dette kan få meget negative konsekvenser i etterkant av en slik situasjon.

Nyt kvelden med underholdning som ikke stresser deg

Den beste måten å ta vare på seg selv på er å bruke fritiden på god underholdning som ikke er fylt med stress. Mange liker å være for seg selv etter en lang arbeidsdag, der andre kanskje vil møte noen for å være sosial, og samtidig utføre aktiviteter som gir god underholdning. Rundt kveldstid er det ganske populært å se på en film eller dra på kino, og dette er mer avslappende enn at man skal dra ut på byen for å drikke seg full.

Hvis du er usikker på hvilke aktiviteter du kan gjøre etter arbeidsdagen er slutt, så kan du for eksempel spille Black Jack eller poker på nett, slik at du ikke behøver å utsette kroppen din for mer stress enn nødvendig. Det gjør at du får hvilt ut etter jobb, og samtidig tilegnet deg kunnskap om Black Jack. Dette er definitivt en økende trend blant voksne, spesifikt å spille Black Jack på nett helt gratis uten innskudd, men også uten mulighet for en mulig gevinst. Det er derimot meget tilfredsstillende, for det er ikke alle som har mulighet til å bruke flere kroner hos spillselskaper.

En gåtur kan være godt for kropp og sjel

De fleste nordmenn har en bil eller to stående parkert i garasjen, og dette er vi veldig flinke til å benytte for å transportere oss til og fra jobb. Det er også problematisk, for da blir flere latere enn hva som var tilfellet før i tiden. Da måtte man nemlig gå til og fra jobb, uten mulighet for å bli transportert, men takket være teknologi og ressurser, så har mange mennesker fått mulighet til å endre det.

På bakgrunn av dette, så er det viktig at man fortsatt bruker tiden til å gå en tur. Det kan være meget bra for kroppen din form av at du ikke setter den under alt for mye stress som man ellers gjør på treningssenteret, og samtidig at du får ro i sjela hvis du for eksempel går en tur med hunden din langs strandkanten. Det finnes enkle måter å ta vare på seg selv på, og Black Jack er en måte å underholde seg selv på i rolige omgivelser, samt en gåtur som kan gi deg helt ny energi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *