Man har knyttet en god del helseproblemer til det å være overvektig. Men nå har et studie ved University of Cambridge i tillegg vist at hjernen eldes med 10 år når man er overvektig.

Et studie utført ved University of Cambridge viser at hjernen eldes med 10 år om man er overvektig. Man har tidligere vært klar over at overvektige personer er mer utsatt for diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer. I studiet utførte man IQ-tester i tillegg til at man scannet hjernen til personene som deltok i studiet. Det viste seg at man ikke kunne finne noen forskjell i forhold til IQ-tester, men man så tydelige tegn som man ellers kan se etter hvert som hjernen eldes hos personer som var overvektige. Du kan begynne å trene fra nå med Billigfitness.no.

Studie viser at hjernen til overvektige eldes med 10 år

Studiet ved University of Cambridge viste tydelige tegn på hjernen til overvektige som man vanligvis ser på hjernen etter hvert som den eldes. Analyser viser at hjernen til overvektige var på et stadium som var 10 år eldre enn deres alder skulle tilsi. Grensen for at man fant denne sammenhengen var en BMI på 25. Studiet tok kun for seg middelaldrende personer og eldre. Det betyr at studiet ikke sier noe om utviklingen for yngre personer. Det kan bety at man er mer utsatt for aldringen i denne perioden.

 Flere helseproblemer knyttet til overvektige

Det er tidligere kjent at overvektige personer også er mer utsatt for diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer enn andre på samme alder som ikke er overvektige. Det er ikke enda avklart hva som blir følgene av resultatene fra dette studiet, men det vil utføres mer forskning i området for å få mer klarhet i hva dette betyr og hva man eventuelt kan gjøre med det. Det viktigste som kommer frem med dette studiet, er at overvekt øker sjansen vesentlig for at man blir utsatt for helseproblemer. Dette burde oppmuntre overvektige til å ha en økt fokus på sin helse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *