Pulse Point app varsler når personer har hjerteproblemer slik at de raskt kan få hjelp av andre som har opplæring i livredning.

Pulse Point app er laget for å sende varsel om man får hjerteproblemer til personer som har opplæring i livredning. På denne måten forventer utviklerne at appen skal redde liv. Om man befinner seg på et offentlig sted og får et illebefinnende, kan minuttene og sekundene før du får hjelp være dyrebare. Pulse Point app sender umiddelbart varsler til personer i nærheten som har opplæring i livredning slik at man kan komme personer som har et illebefinnende til unnsetning og kanskje redde livet deres.

 Personer med opplæring i livredning får varsel

Personer med opplæring i livredning vil få varsler på appen om en person tilknyttet appen får et illebefinnende. En av hovedpersonene bak utviklingen av appen benyttet selv appen for å følge opp varsler som ble sendt ut, og kom frem til en kvinne som hadde et illebefinnende. Personene som befant seg i samme rom som henne trodde kvinnen var frisk, og ante ikke at hun trengte livreddende behandling. Dette er hovedmålet med applikasjonen. I stedet for at personer med illebefinnende ikke får hjelp før ambulansepersonell er på stedet, så kan andre med riktig opplæring som er i nærheten komme til unnsetning så raskt som mulig.

 Viser nærmeste hjertestarter

I tillegg til å gi ut varsler, kan man også i appen finne ut nærmeste sted hvor det befinner seg en hjertestarter. På denne måten har man også mulighet til å raskt finne frem til utstyr som kan redde livet til en person som har et illebefinnende. Foreløpig er appen testet i Lincoln, Nebraska, men man har forventninger til at denne appen ville kunne hjelpe mange personer andre steder i verden som trenger livreddende førstehjelp. Dette er en spennende utvikling, og viser hvilke muligheter man har med mobil-apper og GPS for å kunne hjelpe i mange kritiske situasjoner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *