Det å trene godt handler om mange faktorer. Den kanskje viktigste er å holde seg til en disiplin, da nærmere beste en timeplan. Dette bunner først og fremst i det faktum at vi lever meget hektiske liv. Innimellom aktiviteter slik som jobb og skole, familieliv, måltider, og underholdning, så måler rett og slett trening seg bare ikke opp for de fleste. Om vi da lever en noe fleksibel hverdag uten struktur, så ender vi opp med å nedprioritere eller simpelthen ignorere treningen.

En god treningshverdag er derimot langt i fra umulig. Det viktigste er bare at du planlegger akkurat når du skal trene. Se over din timeplan, og sørg for at du enten finner huller eller åpner opp for dette. Trening er helt essensielt for kroppen, og du bør begynne å trene før du merker aldringen for alvor. Som nevnt er det beste steget å sette opp en treningsplan, men hvordan gjør du egentlig dette på den mest effektive måten?

 

Slik setter du opp planen

Det første du må gjøre er å benytte deg av en tjeneste eller et program som lar deg sette opp en kalender. Du kan skrive dette ned med penn og papir, men benytter du deg av digitale muligheter, så slipper du å lete etter arkene hver eneste gang du lurer på hvordan planen ser ut. Benytt deg derfor av muligheter slik som Timeanddate.no slik at du kan planlegge best mulig. Denne tjenesten lar deg sette opp en kalender som er spesifikk ned til hvert eneste minutt.

Dessuten, om du er av typen som liker å trene utendørs, for eksempel gjennom jogging, så er nok været viktig for deg. Timeanddate sjekker været i ditt område slik at du vet nøyaktig når det regner eller er glovarmt ute. Da kan du justere din treningskalender alt ettersom hvordan du liker været når du trener utendørs. Tjenesten kommer også med mange andre funksjoner du kan benytte deg av, men det er nok kalenderen som er aller mest gunstig for deg som ønsker å bli mer disiplinert med din trening.

 

Tren med en bedre disiplin

Selvfølgelig skal du også ha andre gode rutiner for å bedre din helse. Trening er nemlig ikke nok. Også kosthold må være på plass for at du skal nyte godene av en bedre helse. Her er også kalendere gode å ha. Planlegg ukas måltider slik at du ikke kjøper ting på impuls. Hva er vel mer naturlig enn å kjøpe usunn mat, rett og slett fordi du ikke vet hva slags sunn mat du faktisk kan lage?

Kalendere kan brukes til så mangt, men når det kommer til trening, så er det kanskje den beste bruken du kan tenke deg. Sett opp et treningsprogram på kalenderen, slik at du har en rutine å følge. Da blir det lettere å være disiplinert, og du kan bare fokusere på å utføre gjøremålene, i stedet for å planlegge hva du skal gjøre underveis. Med en kalender kan du oppnå helsefordelene som bare fantasien din bestemmer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *