En fersk undersøkelse av nettstedet Bolius viser at danskene verdsetter energieffektivitet høyest ved siden av plassering når de velger et nytt hjem. Og det er med god grunn fordi det de siste årene har kommet opp et stort antall nye teknologier som har vært i stand til å forbedre energieffektiviteten i danske hjem betydelig, og derfor er det viktig at hjemmet ditt ikke kaster bort store mengder energi hvert år hvis du fortsetter å ha det bra pris for hjemmet ditt til slutt. Heldigvis er det både enkelt og raskt å slå ned strømregningen, og det er grunnen til at her er fire enkle tips.

1: Skriv ut termostater med moderne termostater

Det første du må gjøre hvis du raskt vil ha en liten strømregning, er å bytte ut de gamle termostatene. Disse finner du blant annet på gamle radiatorer. I følge flere studier på Danfoss er de fleste termostater eldre enn 25 år i de fleste danske hjem. Å bytte ut sin gamle termostat med en moderne automatisk termostat kan spare opptil 20% på strømregningen. Dette kan oppnås først og fremst fordi moderne termostater selv kan justere temperaturen i hjemmet avhengig av om folk er hjemme og om vinduer eller dører er åpne. I dag er det bortkastet mye energi fordi radiatorer må være på samme temperatur i løpet av dagene mens du er på jobb, ettersom få mennesker foretrekker å komme hjem til et kaldt hjem.

2: Forsikre deg om at hjemmet ditt er riktig isolert – sjekk vegger, tak og vinduer

En annen ting som er avgjørende for ens energiforbruk er hvor godt boligen er isolert. Ganske mange danske hus ble bygget både på 1960- og 1970-tallet, og derfor er mange i dag ikke godt isolert. Disse problemene gjelder både yttervegger og tak som ikke er isolert, så vel som vinduer som lekker. Vinduer og tak kan enkelt ordnes. Du kan enten velge å erstatte vinduene dine, eller du kan legge til noen ekstra lister for å sikre at vinduene lukkes. I tillegg bør man inspisere taket sitt for å sikre at det ikke er lekkasjer. Dette krever bare at man har en stige for hånden. Alternativt kan du kontakte fagfolk hvis du finner store mangler i hjemmet ditt.

Men i tillegg til disse to tingene, bør du vurdere å investere i å få hjemmet ditt isolert. Dette kan koste opptil 40.000 kroner, og selv om det høres dyrt ut, kan du spare opptil 20.000 kroner i året ved å gjøre det, og derfor er det penger du raskt vil tjene hjemme.

3: Bruk en strømsparingsskinne til dine elektroniske enheter

En siste og noe billigere ting å gjøre er å investere i en strømsparende jernbane. En strømsparende jernbane koster under 100 kr., Men kan spare deg for hundrevis av dollar i året.

En strømsparende skinne fungerer som en standard skjøteledning med en stikkontakt og sikrer at når du slår av datamaskinen, samtidig slår du av skjermen, skriveren, modemet, skanneren, høyttalerne osv.

En tynn ledning fra strømsparingsskinnen går opp til datamaskinens USB-port, noe som får utstyret til å slå seg av automatisk når du slår av datamaskinen. Hvis du trenger noen kabler for å knytte det hele sammen, kan du finne det på denne siden.

4: Bytt ut dine gamle apparater

En fjerde ting du må vurdere hvis du raskt vil kutte en enveis skudd, er å bytte ut dine gamle apparater. her er det spesielt penger å spare ved å skifte ut skap og kjøleskap. Disse to apparatene er de to største energigildene i en typisk dansk husholdning, da det tar mye energi å holde den samme lave temperaturen. Finn eventuelt en kombinert vaskemaskin og tørketrommel, det sparer deg for både energi og plass i leiligheten.

I tillegg til hvitevarer, kan du også vurdere å skru ned lysstyrken på nettbrettet og smarttelefonen. På den måten varer batteriene lenger og lader til og med raskere. Alternativt kan du også bytte batteri på din iPhone eller nettbrett hvis du vil at de skal vare lenger. Hvis dette høres ut som noe for deg.

Hvis du er ute etter mer gode boligråd så har vi tidligere skrevet en artikkel her om hvordan du kan opprettholde hjemmet ditt til en lav pris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *