Parfyme har for mange en viktig rolle i hverdagen. Parfymen kan brukes til å uttrykke hvem vi er, få oss til å føle oss attraktive eller for å forføre. Enten du liker sensuelle dufter fra merker som Parfums De Marly eller parfymer med lettere toner, er det viktig å finne den rette parfymen som matcher personligheten din. Her får du noen tips til hvordan du kan finne parfymen som passer deg! 

Parfyme er forskjellige fra person til person 

Har du opplevd at en venn har en parfyme som dufter godt, men når du selv prøver den  lukter den helt annerledes? Dette er på grunn av at alle har ulik grad av fett og syre i huden. I tillegg spiller hormoner en rolle på hvordan parfymen dufter. En parfyme kan lukte fantastisk på vennen din, men surt på deg. For å finne ut hvilke parfymer som passer hudtypen din er det viktig at du tester parfymen på egen hud. Gjerne la parfymen sitte i 1 time så duften får utviklet seg skikkelig.  

Ha flere parfymer  

Hvilke dufter som passer å ha på seg kan påvirkes av årstidene. For eksempel, på sommeren vil man gjerne dufte friske og lette sitrusdufter mens på vinteren går det mer i krydder og tre. Valg av parfyme kan også skifte utover dagen. Du bruker gjerne en bestemt parfyme til arbeidsdagen og så en annen på nattklubb. Derfor kan det være lurt å ha en parfyme til hver anledning.  

Velge Eau de Toilette eller Eau de Parfum? 

Så kommer det evige spørsmålet – skal du velge Eau de Toilette eller Eau de Parfum? Men hva er egentlig forskjellen?  

 
Eau de Toilette er mye lettere og friskere i duften ettersom det inneholder mer vann enn parfymeolje. Den er perfekt på våren og sommeren og til deg som ser etter en forfriskende duft. Eau de Toilette er ofte favoritten til nordmenn som ønsker en lettere duft. 

Eau de Parfum er en tyngre utgave som inneholder en høyere konsentrasjon av parfymeolje. Parfymen har 8-16% ren essens, noe som gjør at den holder lengre. Eau de Parfum har en varmere og rundere tone og passer til deg som vil ha en mer intens duft eller skal en tur ute på byen.  

Forhåpentligvis har du fått en bedre idé om hvordan du kan finne den rette parfymen for deg!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *